Wie zijn we?

Yvelec groeit voortdurend. Sinds 2011 is het bedrijf toegetreden tot de industriële zone Fernelmont. Er werken nu een 10 tal mensen die zich ontfermen over de regio’s Wallonië en Brussel.

De geschiedenis van Yvelec strekt zich over bijna 2 decennia ervaring in elektrische installaties binnen de tertiaire sector en bij particulieren.

Alles begon in 1994. Yves Dauginet -op dat moment nog loontrekkende – beslist zijn eigen bedrijf op te richten, genaamd Yvelec. Deze vestigt hij in Warisoulx en start zijn activiteiten: huishoudelijke elektrische installaties en installaties in de tertiare sector.

Het bedrijf groeit snel en dankzij hun serieuze en kwaliteitsvolle aanpak krijgt ze toegang tot grotere projecten. Dit staat Yvelec toe zich verder te ontwikkelen en deze reputatie aan te houden binnen de tertiaire sector. De groten klanten volgden elkaar op:

  • Belgacom
  • Siemens
  • GSK
  • Skynet
  • Banken

Intrede in de grote industriële projecten

In 2004 ontvangt Yvelec zijn eerste erkenning der aannemers. Deze bleef 5 jaar geldig en werd vernieuwd in 2009.

In 2006 ontvangt het algemene elektriciteitsbedrijf zijn VCA certificaat voor veiligheids-beheerssysteem, waarmee het bedrijf aantoont dat het veilig wil en kan werken. Dit slaat terug op de te volgen regels op de werksite, de werkveiligheid, etc…

Vandaag zijn 80% van Yvelec’s klanten grote bedrijven. Yvelec behoudt echter een oprechte interesse in service aan particulieren.

Ontdek ook ons bedrijf en de sectoren waarin we actief zijn.

.